Tuesday, October 4, 2011

Kuidas suurendada oma äri õnnestumise tõenäosust?

Üldteada ebameeldiv fakt on see, et enamus ärisid mingil määral ebaõnnestuvad. Samas on siiski võimalik oma õnnestumise tõenäosust suurendada, teades millised tegurid ebaõnnestumist põhjustavad ja oma käitumist vastavalt korrigeerides.


HBS uuringu http://hbswk.hbs.edu/item/6591.html kohaselt on alustavate äride ebaõnnestumise määr 30-95%, sõltuvalt ebaõnnestumise definitsioonist.

* Kui ebaõnnestumise all mõelda ettevõtte likvideerimist ja investeeringu kaotamist, siis on ebaõnnestumise määraks selle uuringu kohaselt 30-40%.

* Kui ebaõnnestumise all mõelda soovitust väiksemat investeeringu tootlust, siis ebaõnnestumise määraks on 70-80%.

* Kui ebaõnnestumise all mõelda kavandatust väiksemat müüginumbrit, siis on ebaõnnestumise määraks vapustav 90-95%. Väga vähe ettevõtteid saavutavad oma esialgsed plaanid ja ebaõnnestumine on pigem norm kui erand.

Uuringu autori arvates on peamisteks ebaõnnestumise põhjusteks planeerimisvead, halb ajastatus või probleemid rahastamisega – eeskätt liiga helde rahastamine äri algfaasis.

Äriidee õige ajastamise ja juhtimise kohta ma ei hakka arvamust avaldama, aga seda ütleks küll, et vähemalt ühe aasta perspektiivis tuleb oma finantsnumbrid hoolikalt läbi mõelda. Millised on püsikulud, kuidas need võimalikult madalad hoida, kui palju tuleb müüa, millised on müügiga otseselt seotud kulud, millised on marketingikulud jne. Kui ise ei oska, otsi abi. Kindlasti on su tutvusringkonnas mõni ettevõtja või finantsinimene, kes sellise tee ise läbi on teinud.

Kui planeerimisest üldiselt veidi rääkida, siis alustaval ettevõtjal ilmselt ei ole mõtet hakata koostama 100 lk detailset äriplaani ja viie aasta finantsprognoose :) Hästi lihtne ja ülevaatlik on Jim Horani raamat Äriplaan ühel lehel http://www.apollo.ee/product.php/3284374, seda paistis ka raamatukogudes olemas olema, kui osta ei raatsi.

Raamatuga on kaasas CD erinevate töövahenditega. Äriplaan ühel lehel nõuab, et sa suudaksid ühele lehele kirja panna vastused viiele kõige olulisemale küsimusele:
1) Milline on sinu ettevõte tulevikus? (Visioon)
2) Miks on ettevõte olemas? (Missioon)
3) Millised eesmärgid peab ettevõte täitma ühe aasta jooksul, et olla edukas? (Eesmärgid)
4) Kuidas ettevõte üles ehitatakse ja seda aegade jooksul juhitakse? (Strateegia)
5) Milliseid tegevusi plaanitakse teha, et saavutada püstitatud eesmärgid? (Plaan)
Raamatus ja kaasasoleval CD-l on hulgaliselt töölehti, mis õpetavad, kuidas enda mõtteid selgelt kirja panna. Valminud kokkuvõtet võib muidugi jooksvalt uuendada, kui tingimused muutuvad ja kogemused kasvavad.

Ma siiralt usun, et kui alustav ettevõtja suudab neile viiele küsimusele põhjalikult vastata ning hoolikalt läbi mõelda oma järgneva aasta tulud ja kulud, siis on õnnestumise tõenäosus keskmisest ikka märksa kõrgem.

1 comment:

  1. Tere daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpetamiseks ärilaenu, isiklikku laenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e -posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle otse WhatsAppis sõnum: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud, et aidata teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiireimal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite meiega laenu saamiseks ühendust võtma;
    * Mugavus - saate laenu taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsene rahastamine - saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrged heakskiidumäärad - teil on 99,9% võimalus laenu saada
    * Paindlik tagasimakse - Te peate valima tagasimakse kuupäeva kas iganädalaselt, igakuiselt või kord aastas, kestusega 1-30 aastat.
    * Lihtne veebipõhine rakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ära kaota võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid laenuga aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas rahaliste raskustega silmitsi seisnud.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Teeme täie kindlusega koostööd kõigi asjaosaliste hüvanguks.

    ReplyDelete